Jämför inkomstförsäkringar online

En inkomstförsäkring är någonting som alla borde överväga att skaffa även om det i dagsläget inte gör någonting för deras ekonomi. Det tar nämligen tid innan dess att en inkomstförsäkring träder i kraft och kommer att göra stor skillnad den dagen du blir arbetslös om den skulle komma. Du hittar bäst inkomstförsäkring genom att gå in på Insplanet. Där kan du till och med ge ut ditt telefonnummer och be dem att ringa upp dig, så slipper du sitta i en långsam telefonkö hos Insplanet. Du sparar tid genom att jämföra och hitta bäst inkomstförsäkring online.

När du jämför inkomstförsäkringar spelar det ingen roll om du är en målare i Malmö eller sjuksköterska i Lund. Du kommer att hitta den inkomstförsäkring som är bäst för dig. Det är viktigt att jämföra inkomstförsäkringar innan dess att du väljer en och om du är medveten om att du kommer att bli befordrad bör du skaffa en nu.

Hur fungerar det?

En inkomstförsäkring försäkrar din inkomst. En del fackföreningar låter inkomstförsäkringen ingå i fackavgiften, så om du är med i facket bör du alltid kontrollera först om du eventuellt har en inkomstförsäkring så att du slipper att teckna en till. Det kan dock vara lönsamt att teckna en till inkomstförsäkring även om du har en inkomstförsäkring via facket. Detta avgör du efter att ha tagit en titt på den inkomstförsäkring som facket förser dig med.

Du måste vara med i A-kassan för att teckna en inkomstförsäkring. A-kassan betalar ut 80 procent av lönen upp till 18.700 kronor. Om du har en högre lön än A-kassans tak kommer du att få mindre i ersättning, men en inkomstförsäkring kliver då in och ser till att du alltid har 80 procent av din lön. Det innebär att en inkomstförsäkring betalar mellanskillnaden mellan din lön och a-kassans tak så att du får en betydligt högre lön än bara A-kassa.